Predstavljajte si trgovalno družabno omrežje - podobno kot je Facebook, pri katerem lahko v živo opazujete kako trgujejo drugi trgovci in kopirate njihovo trgovanje. Torej imate možnost v živo opazovati katere delnice, valute, kriptovalute... kupujejo najboljši in najbogatejši investitorji na svetu.
Ali ne bi to pomenilo varen nakup in zanesljiv zaslužek?

Zlato – kupiti ali prodati?

Če še niste, si morate najprej odgovoriti, zakaj bi sploh kupili zlato, kaj želite z nakupom doseči in za koliko časa bi radi imeli plemenito kovino v svoji lasti?

Veliki investitorji pravijo, da kupujejo zlato kot varno in donosno naložbo in predvsem zaradi zaščite premoženja. Podobno kot varčevanje na banki, z razliko, da gotovino zamenjate za naložbeno zlato, ki postane vaša oblika varčevanja. Z varčevanjem ciljamo predvsem na ohranjanje kupne moči in vrednosti našega kapitala. Pri nakupu zlata pa lahko imamo tudi cilj investiranje in s tem pridobivanje dobička.

Prav tako ima tudi srebro velik investicijski potencial, saj je zelo pomembna industrijska kovina, katere zaloge so se v zadnjih letih zelo zmanšale, kar je zelo dvignilo povpraševanje tej plemeniti kovini. To je zelo pomemben podatek za investitorje, saj kaže da ima srebro poteincial za velike donose v naslednjih letih.

Avtor objave

Napiši komentar

*